AAΔΕ: Αλλάζει το Taxis – Έρχεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος» του φορολογούμενου

(Πηγή: seleo.gr)

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS της ΑΑΔΕ Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη τεχνολογικά σύνθετων ελέγχων και ταυτόχρονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα αναπτυχθούν νέα συστήματα για την καταγραφή και παρακολούθηση των εισοδημάτων.

Μητρώο Φορολογουμένων: Θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες για φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα αποδίδει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ). Θα διαχειρίζεται υποκαταστήματα, στοιχεία έναρξης και λήξης δραστηριοτήτων, οικογενειακή κατάσταση, σχέσεις μελών για μετέχοντες σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, εταιρικές σχέσεις κλπ.

Επίσης θα αναπτυχθούν και εφαρμογές για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, κλοπής, απάτης και  διακίνησης «μαύρου χρήματος», σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ. Το νέο… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.