(Πηγή: seleo.gr)
Ένα γλυκαντικό με λίγες θερμίδες που χρησιμοποιείται σε πολλά κοινά προϊόντα, όπως τσίχλες και οδοντόκρεμες, συνδέεται με σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, διαπιστώνει μελέτη. Το γλυκαντικό αυτό είναι η ξυλιτόλη, μια φυσική αλκοόλη ζάχαρης που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Έχει χημική δομή παρόμοια με τη ζάχαρη αλλά περιέχει λιγότερες θερμίδες. Την τελευταία δεκαετία, η χρήση ξυλιτόλης και άλλων υποκατάστατων ζάχαρης έχει εκτοξευθεί καθώς οι καταναλωτές αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές.
Infotainment
6 τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, 18:45
… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)