Γιατί πετάμε τόσο φαγητό; Η ανησυχητική πραγματικότητα και η παγκόσμια κρίση

(Πηγή: www.protothema.gr)

Με την Ελλάδα να κατακτά όλο και υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη των χωρών που σημειώνουν την περισσότερη σπατάλη φαγητού, το αρνητικό φαινόμενο του food waste ριζώνει βαθύτερα στο περιβάλλον και την καθημερινότητά μας

Για αρχή, οι οικονομικές συνέπειες της σπατάλης τροφίμων είναι βαθιές. Ο FAO εκτιμά ότι η σπατάλη τροφίμων κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία περίπου 940 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος που σχετίζεται με την παραγωγή, τη μεταφορά και τη διάθεση των απορριπτόμενων τροφίμων. Για τις επιχειρήσεις, η σπατάλη τροφίμων αντιπροσωπεύει σημαντική απώλεια εσόδων. Οι έμποροι λιανικής πώλησης και τα εστιατόρια, ειδικότερα, επωμίζονται το κύριο βάρος αυτών… Πηγή (Πηγή: www.protothema.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *