Αυτό το ροζ ζελέ θα φέρει επανάσταση… στο κρέας

(Πηγή: www.tanea.gr)

Μια νέα μέθοδος παρασκευής που αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα υπόσχεται να φέρει το κρέατος εργαστηρίου πιο κοντά στην γεύση μιας αληθινής ψητής μπριζόλας.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο Nature Communications περιγράφει πώς το καλλιεργημένο κρέας μπορεί να αποκτήσει τα αρώματα και τις γεύσεις που προσφέρει η περίφημη αντίδραση Μαϊγιάρ, μια περίπλοκη χημική αντίδραση που προσφέρει συνήθως το σοτάρισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα.

«Η γεύση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ώστε να γίνει το καλλιεργημένο κρέας αποδεκτό ως αληθινό» είπε στο CNN o Μίλε Λι, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Γιονσέι της Σεούλ και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Το καλλιεργημένο κρέας προωθείται τα τελευταία χρόνια… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.