Γιατί ο καφές γίνεται πολυτέλεια σε όλο τον κόσμο

(Πηγή: seleo.gr)

Κρυμμένοι στα ορεινά υψίπεδα της Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, περίπου 150 καλλιεργητές καφέ στο αγρόκτημα της οικογένειας Edelmann κάνουν πολύωρη χειρωνακτική εργασία. Η σκιά των στεγάστρων των δέντρων είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στα σώματά τους και τον καλοκαιρινό ήλιο.

Ο Tomas Edelmann, αγρότης καφέ τέταρτης γενιάς και αντιπρόεδρος του διεθνούς συνεταιρισμού καλλιεργητών καφέ, δήλωσε στο CNN ότι, αν και η σκιώδης μέθοδος παραγωγής καφέ είναι πιο ανθεκτική στην ξηρασία, η μεγαλύτερη από το κανονικό ξηρή περίοδος, για την οποία κατηγορεί την κλιματική αλλαγή, προκάλεσε φέτος ζημιές στις καλλιέργειες. «Αν δεν έχεις τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, δεν θα έχεις και τη… Πηγή (Πηγή: seleo.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.