(Πηγή: www.tanea.gr)
Την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας, μέσα από το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό, επιχειρούν τα τελευταία χρόνια το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και επαγγελματίες του κλάδου, τονίζοντας πως η ιδιαίτερη κουλτούρα πρέπει να γίνει γνωστή σε έλληνες και ξένους περιηγητές. Μάλιστα, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το ΞΕΕ εισήγαγε την πρωτοβουλία «Ελληνικό πρωινό», η οποία λειτουργεί, συμβολικά και πρακτικά, ως εισαγωγή στην εξοικείωση με τον πλούτο της ελληνικής γης.
Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία από τον σχετικό ιστότοπο greekbreakfast.gr, μόλις 1.448 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα, 11 και πλέον χρόνια μετά την υλοποίησή του. Οπως φαίνεται, το στοίχημα της καθιέρωσης… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)