Από τη Χίο στη Βολιβία

(Πηγή: www.tanea.gr)

Μaraqueta. Το εθνικό ψωμί της Βολιβίας. Στην πρωτεύουσα Λα Πας οι ντόπιοι είναι σίγουροι: ήταν Ελληνας ο πρώτος που τους το έφτιαξε για πρώτη φορά. Ο Χιώτης Τιμολέων Ορφανός, μετανάστης στη Λατινική Αμερική, έβγαλε το περίφημο «ψωμί της μάχης» το 1933 και ο φούρνος του στη Βίγια Βικτόρια έγινε θρύλος.

Χωρίς αμφιβολία, το ψωμί που προτιμούν σχεδόν όλοι οι Βολιβιανοί είναι η maraqueta, για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες για την προέλευσή της και υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την ιστορία της. Μία από αυτές είναι αυτή του Τιμολέοντος Ορφανού.

Σε αφιέρωμα της βολιβιανής «El Diario» τονίζεται ότι ήταν αυτός που… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *