Προσοχή με τη μαγειρική σόδα

(Πηγή: www.tanea.gr)

Η χημική της ονομασία είναι διττανθρακικό νάτριο. Για τον απλό κόσμο είναι η μαγειρική σόδα και αποτελεί τη νέα τάση ως συμπλήρωμα στον αθλητισμό και σε όσους ασκούνται. Παρ’ όλο που είναι μια νόμιμη ουσία, η χρήση της αυξάνεται μεταξύ των αθλητών, κυρίως σε αγωνίσματα όπως ο στίβος και η ποδηλασία, καθώς θεωρείται ότι βελτιώνει την απόδοση, ιδιαίτερα σε έντονες ασκήσεις αντοχής.

Η λειτουργία της μαγειρικής σόδας σχετίζεται με την ικανότητά της να ρυθμίζει το pH στο αίμα, μειώνοντας την οξύτητα που προκαλείται από τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης. Το γαλακτικό οξύ, που παράγεται κατά την άσκηση,… Πηγή (Πηγή: www.tanea.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.