(Πηγή: www.newsit.gr)
Έχω λόγο που δεν γράφω πατάτες au gratin, στον τίτλο. Γιατί στην Ελλάδα, gratin, σημαίνει με λιωμένα τυριά. Και αυτές οι κρεμώδεις πατάτες, βγαίνουν μεταξένιες και πλούσιες, χωρίς να έχουν προσθήκη τυριού.
Οι πατάτες βράζουν σε ένα μείγμα γάλακτος και κρέμας και ύστερα μπαίνουν για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο, μέχρι να κάνει όμορφη, χρυσαφένια κρούστα η επιφάνεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Συνταγές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε κρέας ή ψάρι, ξεφεύγοντας από τις κλασικές πατάτες φούρνου ή έναν απλό πουρέ, για να δώσουμε ένα touch περισσότερης προσπάθειας σε ένα γιορτινό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν κάνουμε προετοιμασία για το επίσημο δείπνο ή γεύμα, μπορούμε να συναρμολογήσουμε το πιάτο αυτό,… Πηγή (Πηγή: www.newsit.gr)