Μοσχάρι Wellington: Kλασικό βρετανικό πιάτο με twist από τον Gordon Ramsay

(Πηγή: www.newsit.gr)

Το Beef Wellington είναι ένας παραδοσιακός αγγλικός τρόπος ψησίματος και παρουσίασης, της ακριβής κοπής μοσχαριού, που είναι το φιλέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Συνταγές

Πιστεύεται ότι το πιάτο έχει τις ρίζες του το 1800, μετά τη νίκη του Δούκα του Ουέλινγκτον στο Βατερλώ το 1815 και ήταν δημοφιλές, πολυτελές, έδεσμα στα αστικά τραπέζια, τη δεκαετία το 90′. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ολόκληρο φιλέτο μόσχου, θωρακίζεται στο τηγάνι, αφού λάβει καλό αλατοπίπερο σε όλες τις πλευρές του. Μετά από κάποιες ακόμη στρώσεις γεύσης, πάνω και γύρω από το κρέας, στη συνέχεια τυλίγεται σε σφολιάτα και ψήνεται στον φούρνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οξύθυμος μάγειρας και περσόνα, Γκόρντον Ράμσει, δίνει εδώ, τη δική του… Πηγή (Πηγή: www.newsit.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *