Έξυπνα tips για να μην δακρύζετε όταν κόβετε κρεμμύδια

(Πηγή: www.newsit.gr)

Τo κρεμμύδι είναι ένα διαδεδομένο λαχανικό που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα και δίνει νοστιμιά σε αρκετά φαγητά, ενώ αποτελεί κι ένα από τα συστατικά της παραδοσιακής χωριάτικης σαλάτας.

Το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει οργανικές ενώσεις θείου. Αυτές οι ενώσεις είναι κι ο λόγος για τον οποίο τα κρεμμύδια έχουν τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, όταν ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια για να φτιάξουμε το φαγητό μας, συνήθως, δακρύζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άραγε, ποιος είναι ο λόγος; Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται σουλφοξείδια αμινοξέων. Ωστόσο, στα κύτταρα του κρεμμυδιού βρίσκονται και ένζυμα (αλιινάση), τα οποία διατηρούνται ξεχωριστά από τα σουλφοξείδια αμινοξέων. Όταν κόβουμε το κρεμμύδι, και οι… Πηγή (Πηγή: www.newsit.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *