H Moody’s έδωσε επενδυτική βαθμίδα: «Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας στη βελτίωση των δημοσιονομικών της»

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s έδωσε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την οικονομία μας και ρίχνοντας οριστικούς τίτλους τέλους στην περίοδο της κρίσης.

Ειδικότερα, η Moody’s αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «Baa3» από «Ba1» προηγουμένως, με σταθερές προοπτικές από θετικές.

Η εξέλιξη αυτή έχει τεράστια σημασία, καθώς η Moody’s είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, και τους συνολικά πέντε οίκους που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο οποίος δεν είχε δώσει την επενδυτική βαθμίδα την Ελλάδα.

Ωστόσο, είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητά της κατά δύο βαθμίδες τον Σεπτέμβριο του 2023, ένα σκαλοπάτι κάτω από… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *