Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: «Να μεταφέρουμε το μήνυμα στις λιβυκές αρχές ότι αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή»

(Πηγή: www.tanea.gr)

Την ανησυχητική ένταση των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη προς την Ελλάδα έφερε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε, προσερχόμενος στη σύνοδο, τον σχεδιασμό της Ελλάδας το αμέσως επόμενο διάστημα να αποστείλει πολεμικά πλοία «προληπτικά και αποτρεπτικά», όπως είχε ανακοινώσει, έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Στόχος, οι βάρκες των διακινητών να επιστρέφουν πίσω στην αφρικανική χώρα είτε να μην ξεκινούν καν από τις ακτές. Εξού και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας με τη Λιβύη για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, ενόσω στο προσχέδιο Συμπερασμάτων είχε ενταχθεί ήδη ειδική αναφορά στις επιπτώσεις της κατάστασης αναφορικά με… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *