(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Το καλοκαίρι, τα ωμά τρόφιμα κατακλύζουν τα πιάτα μας. Ωστόσο, παρόλο που είναι συνώνυμα της φρεσκάδας και της γεύσης, μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.
Αν και η «ωμή κατανάλωση» τροφών επιτρέπει την πρόσληψη πολλών θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα βιταμινών και μετάλλων, αυτός ο τρόπος διατροφής ενέχει και πολλούς κινδύνους. Πράγματι, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να γίνουν τοξικά όταν καταναλώνονται ωμά.
Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αλεξάντρα Μυρσιέ, αποκάλυψε τη λίστα της με τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ωμά, ώστε μην αρρωστήσουμε το καλοκαίρι.
Οι σαλάτες και τα πολύχρωμα κομμένα υλικά ανταγωνίζονται σε φρεσκάδα όταν δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία. Ωστόσο, ορισμένα τρόφιμα που είναι… Πηγή

