(Πηγή: www.enikos.gr)
Θέλετε να φτιάξετε αυθεντική ελληνική μπουγάτσα στο σπίτι; Αυτή η συνταγή σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα για να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό γλυκό με κρεμώδη γέμιση λεμονιού-βανίλιας και τραγανό φύλλο κρούστας. Ιδανική για πρωινό ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Χτυπήστε τα αυγά με ένα μίξερ βάσης εξοπλισμένο με εξάρτημα σύρματος σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν, περίπου 1 λεπτό.
4 μεγάλα αυγά , σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1/2 φλιτζάνι αλεύρι σιμιγδαλιού
1 φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας συσκευασμένο τριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζάνι… Πηγή

