Ισλανδία / Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έκρηξη ηφαιστείου στη χερσόνησο Reykjanes

(Πηγή: tvxs.gr)

Νέα ηφαιστειακή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουλίου, στην περιοχή Sundhnúk, κοντά στο Grindavík της νοτιοδυτικής Ισλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Ads Στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία της Ισλανδίας αποτυπώνει λάβα και καπνό να εκλύονται από το σημείο της δραστηριότητας.
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό μιας σειράς εκρήξεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου Reykjanes, η οποία επανενεργοποιήθηκε γεωλογικά το 2021.
Οι εκρήξεις αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται ως ρωγματώδεις (fissure eruptions), με τη λάβα να αναβλύζει από μεγάλες σχισμές στο υπέδαφος και όχι από έναν κεντρικό κρατήρα. Ads Μέχρι στιγμής, τα φαινόμενα δεν… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *