(Πηγή: www.gnomionline.gr)
Ένα φαινόμενο, που είχε αρχίσει να παρατηρείται ήδη από πέρσι, έχει γίνει εκτεταμένη, σχεδόν… μόδα από ανάγκη, το φετινό καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά.
Όλο και περισσότεροι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, προτιμούν να αραιώνουν τα γεύματα σε εστιατόρια ή ταβέρνες και να καλύπτουν τις ανάγκες τους αγοράζοντας προϊόντα από σούπερ μάρκετ. Να μαγειρεύουν δηλαδή οι ίδιοι στα καταλύματά τους. Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς αποτυπώνεται όχι μόνο σε εικόνες και σε μία αίσθηση που είναι έντονη, αλλά και επίσημα στοιχεία.
Οι ουρές στα καταστήματα τροφίμων είναι καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς (π.χ. Κουφονήσια, Τήνος, Νάξος, Πάρος, Μύκονος) και μάλιστα ως τις βραδινές ώρες, με τουρίστες να αγοράζουν έτοιμα… Πηγή

