(Πηγή: tvxs.gr)
Μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας έρχεται να ανατρέψει δεκαετίες διατροφικών μύθων και να αποκαταστήσει τη φήμη ενός από τα πιο παρεξηγημένα τρόφιμα: του αυγού. Ads Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, παρουσιάζει συγκλονιστικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση δύο αυγών την ημέρα όχι μόνο δεν αυξάνει, αλλά μπορεί να συμβάλει στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης.
Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου επιστήμονα Τζόναθαν Μπάκλεϊ, αποτελεί ορόσημο στη διατροφική επιστήμη, καθώς είναι η πρώτη που διαχωρίζει με σαφήνεια τις επιδράσεις της διατροφικής χοληστερόλης από εκείνες των κορεσμένων… Πηγή

