Φοιτήτρια έφερε στο φως έναν αρχαιολογικό θησαυρό – Ανακάλυψε 3 σπάνια χάλκινα αγαλματίδια 2.000 ετών

(Πηγή: www.enikos.gr)

Φοιτήτρια έφερε στο φως έναν αρχαιολογικό θησαυρό – Ανακάλυψε 3 σπάνια χάλκινα αγαλματίδια 2.000 ετών

Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή ανακάλυψη, στον αρχαίο ρωμαϊκό χώρο του Μπριγέτιο στην Ουγγαρία, στο Κομάρομ της Ουγγαρίας, στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Η πρωτοετής φοιτήτρια Laura Zentai, η οποία συμμετέχει στις αδιάλειπτες ανασκαφές στον ρωμαϊκό οικισμό, έφερε στο φως τρία σπάνια χάλκινα ειδώλια, ηλικίας πάνω από 2.000 ετών.

Τα τεχνουργήματα αυτά, προσφέρουν νέα στοιχεία για τη ρωμαϊκή στρατιωτική ζωή και την τεχνική δεξιοσύνη της αυτοκρατορίας στο νοτιοανατολικό αυτό σύνορό της.

Το Μπριγέτιο, το οποίο βρίσκεται στη σημερινή πόλη Κομάρομ, κοντά στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σλοβακία, ήταν… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *