Ο «βασιλιάς της καρμπονάρα» αποκαλύπτει τη συνταγή του – Το πιάτο θα σας μείνει αξέχαστο

(Πηγή: www.enikos.gr)

Ο «βασιλιάς της καρμπονάρα» αποκαλύπτει τη συνταγή του – Το πιάτο θα σας μείνει αξέχαστο

Η σάλτσα καρμπονάρα παρασκευάζεται παραδοσιακά μόνο με κρόκους αυγών, τυρί πεκορίνο Ρομάνο, μαύρο πιπέρι και γκουαντσιαλέ, το τελευταίο από τα οποία είναι απαραίτητο συστατικό για να έχει επιτυχία η συνταγή.

Η παντσέτα ή το μπέικον προτείνονται συχνά ως υποκατάστατο του γκουαντσιαλέ, ενώ το παρμεζάνο-ρετζιάνο συνιστάται ως αντικατάσταση του πεκορίνο Ρομάνο.

Ωστόσο, οι καλοί γευσιγνώστες υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε αντικατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα μια σάλτσα καρμπονάρα που δεν θα πετύχει την αυθεντικότητα της συνταγής.
Παρομοίως, οι αληθινοί λάτρεις της καρμπονάρα θεωρούν τη νέα τάση προσθήκης κρέμας στη σπαγγέτι αλά καρμπονάρα… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *