ΕΕ: Εξασφάλισε τη «βέλτιστη μεταχείριση» από τις ΗΠΑ με ενιαίο δασμό 15% – «Όχι πανηγυρισμοί, μόνο ανακούφιση»

(Πηγή: www.enikos.gr)

ΕΕ: Εξασφάλισε τη «βέλτιστη μεταχείριση» από τις ΗΠΑ με ενιαίο δασμό 15% – «Όχι πανηγυρισμοί, μόνο ανακούφιση»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω ποσοστό είναι καθολικό (all-inclusive) και δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις ή ευνοϊκούς όρους όπως ισχύει σε συμφωνίες της Ουάσιγκτον με άλλες χώρες.

Η δασμολογική αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί στο σύνολο των εξαγωγών της ΕΕ, με εξαίρεση τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου.

Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος, «ο δασμός του 15% θα ισχύει και για τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά, χωρίς ποσοστώσεις ή περιορισμούς».

Αναφερόμενος στη γενική εικόνα της συμφωνίας, ο ίδιος υπογράμμισε πως «αυτό που έχουμε εξασφαλίσει στη συμφωνία μας είναι η καλύτερη… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *