(Πηγή: www.gnomionline.gr)
Σε κατηγορία κινδύνου 4 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου 2025, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της Σαμοθράκης, κατατάσσεται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).
Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν εργασίες ή ενέργειες στην ύπαιθρο που ενδέχεται να προκαλέσουν ανάφλεξη, όπως καύση ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες, υπαίθριες ψησταριές, κάπνισμα μελισσών και απόρριψη αναμμένων τσιγάρων. Υπενθυμίζεται ότι η καύση αγρών απαγορεύεται κατά την αντιπυρική περίοδο.
Για οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας… Πηγή

