(Πηγή: www.enikos.gr)
Πώς να φτιάξετε το πιο πρωτότυπο παγωτό βανίλια με μέλι – Η ανατρεπτική συνταγή του Alain Ducasse
Στην παρασκευή αυτή, τα υλικά αναλαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο: τα μπαχαρικά, το μέλι από αγριολούλουδα, το γάλα, η κρέμα και τα αυγά.
Υπάρχει επίσης μία παραλλαγή που ονομάζεται “τρεις βανίλιες”, που μοιάζει με σοκολάτα, όπου οι ποικιλίες υπόκεινται σε διαφορετική επεξεργασία, για να αναδείξουν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά τους: την πικάντικη γεύση της Ινδονησίας, την λεπτότητα της Ουγκάντας και την λουλουδένια γλυκύτητα της Ταϊτής.
Η συμβουλή είναι να κρατήσετε τα πολύτιμα ασπράδια αυγών, πλούσια σε χρήσιμες πρωτεΐνες, για άλλη παρασκευή, όπως μαρέγκες ή ακόμη και σοκολατένιο σουφλέ,… Πηγή

