(Πηγή: www.techgear.gr)
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων παρουσίασε την πρώτη τεχνητή γλώσσα που μπορεί να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει γεύσεις αποκλειστικά σε υγρά περιβάλλοντα, μιμούμενη τον τρόπο λειτουργίας των ανθρώπινων γευστικών καλύκων. Η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου τροφίμων και έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών μέσω χημικής ανάλυσης.
Η τεχνολογία μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε εργαστηριακό εξοπλισμό για την ανάλυση υγρών δειγμάτων και θεωρείται βήμα προς την «νευρομορφική υπολογιστική», την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που μιμείται τον τρόπο μάθησης του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Η τεχνητή γλώσσα βασίζεται σε μεμβράνες οξειδίου του γραφενίου, εξαιρετικά λεπτά φύλλα άνθρακα που λειτουργούν ως μοριακά φίλτρα για τις ιονικές εκδοχές των… Πηγή

