(Πηγή: tvxs.gr)
Η αποφυγή των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους διπλάσιο σε σύγκριση με την κατανάλωση τροφίμων που, παρότι πληρούν τα διατροφικά πρότυπα, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αυτή είναι η βασική διαπίστωση της μεγαλύτερης έως τώρα κλινικής έρευνας για τη σχέση μεταξύ επεξεργασίας των τροφίμων και απώλειας βάρους, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine.
Η μελέτη έρχεται να ενισχύσει τις αυξανόμενες ανησυχίες διεθνών και εθνικών φορέων για τον ρόλο των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων στην παχυσαρκία και τα χρόνια νοσήματα. Στις ΗΠΑ, ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ χαρακτήρισε τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα ως «δηλητήριο» και κύρια αιτία της αύξησης παχυσαρκίας.
Τα υπερεπεξεργασμένα… Πηγή

