Οι τουριστικές επιχειρήσεις στο έλεος των influencers-εκβιαστών – Η «δικτατορία» των σχολίων και των likes

(Πηγή: www.protothema.gr)

Αφού εξαπέλυσε την απειλή «θα σε ξεφτιλίσω σε όλο το Instagram», ένα ζευγάρι επίδοξων influencers-εκβιαστών κατέληξε με χειροπέδες σε Αστυνομικό Τμήμα της Κρήτης.
Περίπου έναν μήνα πριν από το επεισόδιο στην πολυτελή βίλα των Χανίων, η πασίγνωστη και εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα Tripadvisor ανακοίνωσε ότι εντόπισε περίπου 2,5 εκατομμύρια fake αξιολογήσεις επί του συνόλου των 31,1 εκατομμυρίων σχολίων, αστεριών ικανοποίησης ή μη κ.ο.κ. που άφησαν οι χρήστες στη διάρκεια του 2024.
Οπως είναι προφανές, ένα μεγάλο μέρος αυτών των ψεύτικων αξιολογήσεων είναι ξεκάθαρα κακόβουλο, ενώ τουλάχιστον 200.000 δεν είχαν γραφτεί καν από άνθρωπο, αλλά από κάποιο ρομπότ AI. Πιθανώς ορισμένες… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *