(Πηγή: www.enikos.gr)
Ισραήλ: Μπουλντόζες ξεριζώνουν δέντρα Παλαιστίνιων αγροτών στη Δυτική Όχθη – «Θέλουν να μας αναγκάσουν να μεταναστεύσουμε»
Μπουλντόζες κατέστρεψαν την Κυριακή (24/08) εκατοντάδες δέντρα στο χωριό Αλ Μουγάγιρ, στην κατεχόμενη παλαιστινιακή κεντρική Δυτική Όχθη, παρουσία ισραηλινών στρατιωτών που επιτηρούσαν την επιχείρηση. Η εικόνα αυτή μεταφέρθηκε από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή και κατέγραψαν τις σκηνές καταστροφής.
Ο Παλαιστίνιος αγρότης Αμπντελατίφ Μοχάμεντ Άμπου Αλίγια, που ζει κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε ότι έχασε ελαιόδεντρα ηλικίας «άνω των 70 ετών» σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων. «Τα ξερίζωσαν και τα ισοπέδωσαν, με ψεύτικα προσχήματα», τόνισε, χωρίς να διευκρινίσει σε… Πηγή

