Γαλλία: Πλησιάζει το τέλος της κυβέρνησης του Φρανσουά Μπαϊρού

(Πηγή: www.documentonews.gr)

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού που δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις 8 Σεπτεμβρίου καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει υποστήριξη για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησής του, που απειλεί με μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα τη χώρα.

Ο Μπαϊρού μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει ενός “πολιτικά ταραχώδους φθινοπώρου”, έχει προτείνει την περικοπή των δαπανών κατά 40 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, με την οποία διαφωνούν τόσο αριστερά όσο και δεξιά κόμματα.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός θα καταψηφίσει την κυβέρνηση κατά την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, έγραψε σήμερα σε ανάρτησή… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *