Βουλγαρία: Το αεροσκάφος που επέβαινε η φον ντερ Λάιεν έχασε το GPS και προσγειώθηκε με έντυπους χάρτες

(Πηγή: www.zougla.gr)

Το αεροσκάφος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχασε την πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης GPS ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Πλόβντιβ στη Βουλγαρία την Κυριακή, με τους πιλότους να προσγειώνονται αναγκαστικά χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς έντυπους χάρτες, καθώς το αεροσκάφος έχασε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης.

Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που μίλησαν στους Financial Times, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση δολιοφθοράς από τη Ρωσία. «Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έχασε το GPS. Ήταν αδιαμφισβήτητη παρεμβολή», ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Το αεροπλάνο έκανε κύκλους για σχεδόν μία ώρα, πριν ο πιλότος αποφασίσει να προσγειωθεί χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας αναλογικούς χάρτες. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τη διακοπή ως «αδιαμφισβήτητη παρεμβολή».

Ο… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *