Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς -Δεμένα τα πλοία, «χειρόφρενο» στα ταξί

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη (1/10), ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η απόφαση της ΓΣΕΕ εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης, ενώ αντίστοιχη προκήρυξη ισχύει και από την ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι από υγειονομικούς, δήμους, εκπαιδευτικούς, καθώς και άλλοι κλάδοι, ενώ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καλεί τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας σε συμμετοχή.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, περιλαμβάνουν απόσυρση της δέσμης μέτρων για το 13ωρο, μείωση του ωραρίου στις 37,5 ώρες εβδομαδιαίως και επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η ΑΔΕΔΥ προσθέτει ζητήματα όπως αύξηση μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και κατάργηση νέου πειθαρχικού δικαίου.

Το μετρό (γραμμές… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *