Το κρέας που ενισχύει την ανάπτυξη των μυών μετά την προπόνηση

(Πηγή: www.techgear.gr)

Μια νέα μελέτη από το University of Illinois at Urbana-Champaign αλλάζει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τη διατροφή μετά την προπόνηση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άπαχο χοιρινό κρέας ενισχύει την πρωτεϊνική σύνθεση στους μύες πιο αποτελεσματικά από το λιπαρό χοιρινό, ακόμα κι όταν περιέχουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition, δείχνουν πως η ποσότητα πρωτεΐνης δεν είναι ο μόνος καθοριστικός παράγοντας για τη μυϊκή αποκατάσταση και ανάπτυξη, αλλά παίζει ρόλο και η μορφή και η περιεκτικότητα λίπους του τροφίμου.

Η ομάδα του καθηγητή Nicholas Burd και του Žan Zupančič διερεύνησε πώς αντιδρά το σώμα στην κατανάλωση διαφορετικών τύπων χοιρινού μετά από προπόνηση με αντιστάσεις. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *