(Πηγή: www.techgear.gr)
Μια νέα μελέτη από το Cornell University ανατρέπει όσα θεωρούσαμε δεδομένα για την ασφάλεια των προϊόντων από ωμό γάλα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών (H5N1) μπορεί να επιβιώσει σε τυριά φτιαγμένα από μολυσμένο ωμό γάλα, ακόμη και μετά την καθιερωμένη περίοδο παλαίωσης των 60 ημερών που απαιτεί η FDA. Η μόνη εξαίρεση, όπως φαίνεται, είναι τα ιδιαίτερα όξινα τυριά – όπως η φέτα – στα οποία ο ιός δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Medicine στις 8 Οκτωβρίου, εγείρει ερωτήματα για τις πρακτικές της βιομηχανίας γαλακτοκομικών και τη σημασία του ελέγχου του pH… Πηγή

