Επεξεργασμένα τρόφιμα / Το ρίσκο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

(Πηγή: tvxs.gr)

Η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται άμεσα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προκαρκινικών βλαβών που οδηγούν στον καρκίνο του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ads Ενώ ο καρκίνος του παχέος εντέρου θεωρούνταν παραδοσιακά ασθένεια της τρίτης ηλικίας, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σε άτομα κάτω των 50 ετών αυξάνονται σταθερά, ειδικά σε χώρες υψηλού εισοδήματος.
Η κυριότερη ανακάλυψη: 45% αύξηση κινδύνου
Η μελέτη, που διεξήχθη από την ερευνητική ομάδα του Mass General Brigham και δημοσιεύθηκε στο JAMA Oncology, ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες και τα αποτελέσματα ενδοσκοπήσεων σχεδόν 30.000 γυναικών (από τη μακροχρόνια μελέτη Nurses’ Health Study II).
Η βασική διαπίστωση… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *