(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Βίσλαβ Κούκουλα, προειδοποίησε ότι η Πολωνία βρίσκεται ουσιαστικά σε «προπολεμική κατάσταση».
Εν μέσω αυξανόμενων απειλών κατά της ασφάλειας της χώρας και στον απόηχο πράξεων σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τον στρατηγό, οι πληροφορίες που συλλέγουν οι Υπηρεσίες δείχνουν ότι συγκεκριμένοι παράγοντες επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, στις δυνάμεις ασφαλείας και στους θεσμούς του κράτους, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ευνοϊκές για πιθανή επιθετικότητα στο πολωνικό έδαφος.
Ο Κούκουλα συγκρίνει την τρέχουσα κατάσταση με τα γεγονότα του 1939, τονίζοντας ότι η αντίδραση της Πολωνίας και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ είναι… Πηγή

