OHE /«De facto κρατική πολιτική» οργανωμένων βασανιστηρίων από το Ισραήλ

(Πηγή: tvxs.gr)

Το Ισραήλ εφαρμόζει μια «de facto κρατική πολιτική οργανωμένων και εκτεταμένων βασανιστηρίων», σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ που καλύπτει την τελευταία διετία, και η οποία εκφράζει έντονη ανησυχία για την ατιμωρησία των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σχετικά με πιθανά εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων δηλώνει «βαθιά ανήσυχη» για επαναλαμβανόμενες καταγγελίες σοβαρών ξυλοδαρμών, επιθέσεων με σκυλιά, ηλεκτροσόκ, waterboarding, παρατεταμένων καταναγκαστικών στάσεων και σεξουαλικής βίας.

Παράλληλα, η έκθεση καταγράφει ότι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστική μεταχείριση – όπως εξαναγκασμό σε ποικίλες ταπεινωτικές πράξεις ή δια της βίας ούρηση πάνω τους – καθώς και συστηματική στέρηση ιατρικής περίθαλψης…. Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *