(Πηγή: www.zarpanews.gr)
Το διασημότερο ιταλικό κέικ είναι το πρώτο από τα γιορτινά γλυκά που αγαπήθηκε και καθιερώθηκε και στο ελληνικό τραπέζι των Χριστουγέννων. Θυμίζει τσουρέκι και είναι γεμάτο αρώματα φρέσκου βουτύρου, φρούτων και σοκολάτας γι αυτό και έχει γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων.
Πρακτικά πρόκειται για ένα είδος γλυκού ψωµιού που προέρχεται από το Μιλάνο (στην τοπική µιλανέζικη διάλεκτο της λοµβαρδικής γλώσσας λέγεται panetton) και συνήθως προετοιµάζεται για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος. Η ιστορία του ξεκινάει από την αρχαία Ρώμη και οι πρώτες σχετικές καταγραφές χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα.
Έχει εντυπωσιακό ύψος, στη γεύση μοιάζει λίγο με τσουρέκι και συνήθως… Πηγή

