(Πηγή: www.zarpanews.gr)
Τα Χριστούγεννα ολόκληρο το σπίτι μυρίζει βούτυρο μαρτυρώντας ότι φτιάξαμε με τα χεράκια μας το πιο παραδοσιακό γλυκό των ημερών που δεν είναι άλλο από τους κουραμπιέδες. Τραγανός, βουτυράτος, αρωματικός και ανάλαφρος είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο τέλειος κουραμπιές. Πώς όμως θα τα πετύχουμε όλα αυτά;
1. Εν αρχή ην το βούτυρο. Το βούτυρο είναι το κυριότερο υλικό του κουραμπιέ οπότε η ποιότητα του πρέπει να είναι άριστη. Για να φτιάξουμε κουραμπιέδες γεμάτους άρωμα, γεύση και με την ιδανική, τριφτή υφή χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βούτυρο γάλακτος.
2. Καβουρδίζουμε μόνοι μας τα αμύγδαλα. Μετά το βούτυρο, εκείνο το… Πηγή

