(Πηγή: www.skai.gr)
Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.
Όπως ανέφερε, υπάρχει πλέον συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών να αναζητηθεί λύση χρηματοδότησης που θα βασίζεται στη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχουν δεσμευτεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Βρισκόμαστε ξεκάθαρα μετά από μια καμπή. Η καμπή αυτή σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν πως αξίζει να προσπαθήσουμε και ότι η χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία είναι δικαιολογημένη και καλή για την Ευρώπη», ανέφερε ο Τουσκ σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ωστόσο ότι ορισμένες χώρες «θα παλέψουν μέχρι τέλους… Πηγή

