(Πηγή: tvxs.gr)
Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης διατροφής. Συχνά είναι πιο γλυκά, πιο αλμυρά και πιο θερμιδογόνα από τα παραδοσιακά τρόφιμα, ενώ περιέχουν πληθώρα προσθέτων, αρωμάτων και ουσιών που προκύπτουν από βιομηχανικές διαδικασίες. Ads Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι επιστημονικές αποδείξεις για τη σύνδεσή τους με σοβαρά προβλήματα υγείας πληθαίνουν, μετατρέποντας το ζήτημα σε μείζον θέμα δημόσιας υγείας.
Η συζήτηση εντάθηκε πρόσφατα μετά την αγωγή που κατέθεσε η πόλη του Σαν Φρανσίσκο εναντίον μεγάλων πολυεθνικών της βιομηχανίας τροφίμων. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους βλάπτουν την υγεία, αλλά συνέχισαν να τα προωθούν, σχεδιάζοντάς… Πηγή

