(Πηγή: www.newsit.gr)
Κάθε Δεκέμβριο, η ίδια συζήτηση επιστρέφει στα τραπέζια και στα ζαχαροπλαστεία της πόλης: κουραμπιές ή μελομακάρονο; Το πρώτο στρατόπεδο επιμένει στη ζάχαρη άχνη, ενώ το δεύτερο στο μέλι και στα μπαχαρικά και η αλήθεια είναι πως σπάνια αλλάζουν άποψη. Στην Αθήνα, πάντως, οι επιλογές είναι τόσες πολλές που η αυτή η γλυκιά «αντιπαράθεση» αποκτά ουσία. Κάθε ζαχαροπλαστείο στην πόλη πλάθει, τελειοποιεί και συχνά επαναπροσδιορίζει τις εκδοχές των αγαπημένων γλυκών, είτε μιλάμε για κουραμπιέδες που μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο είτε για μελωμένα μελομακάρονα. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες διευθύνσεις που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας για φέτος.
Στη Στάνη, ο κουραμπιές παραμένει πιστός… Πηγή

