Πρωτοποριακός αισθητήρας καταλαβαίνει αν ένα ψάρι είναι φρέσκο μέσα σε 100 δευτερόλεπτα!

(Πηγή: www.techgear.gr)

Μια επαναστατική λύση στο αιώνιο δίλημμα των καταναλωτών και των επαγγελματιών–σχετικά με την πραγματική φρεσκάδα των αλιευμάτων έρχεται από την Αυστραλία. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash ανέπτυξαν έναν υψηλής τεχνολογίας αισθητήρα με μικροβελόνες, ο οποίος υπόσχεται να ανιχνεύσει την αλλοίωση στα ψάρια μέσα σε δευτερόλεπτα, παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές και συχνά αναξιόπιστες μεθόδους.

Μέχρι σήμερα, η αξιολόγηση της ποιότητας ενός ψαριού στον πάγκο του ιχθυοπωλείου βασιζόταν κυρίως στις αισθήσεις: καθαρά μάτια, κόκκινα βράγχια, σφιχτή σάρκα και, φυσικά, η μυρωδιά. Ωστόσο, αυτές οι ενδείξεις είναι συχνά υποκειμενικές και μπορούν να παραπλανήσουν ακόμα και έμπειρους αγοραστές, ενώ τα πρώτα στάδια της αποσύνθεσης ξεκινούν σε μοριακό… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *