(Πηγή: www.iefimerida.gr)
Αναστάτωση και έντονη ανησυχία επικρατούν στο Γκελζενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά από μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές διαρρήξεις των τελευταίων ετών στη Γερμανία.
Άγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ησυχία των Χριστουγέννων και, με επαγγελματικό τρόπο, εισέβαλαν στο θησαυροφυλάκιο υποκαταστήματος της Sparkasse, αδειάζοντας χιλιάδες θυρίδες ασφαλείας. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της αστυνομίας, οι διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο από χώρο στάθμευσης. Διέσχισαν διαδοχικούς χώρους, άνοιξαν πόρτες και κατέληξαν σε ένα αρχείο, από όπου έσπασαν έναν τοίχο για να εισέλθουν απευθείας στο θησαυροφυλάκιο, αναφέρει το ρεπορτάζ της BILD. Για τη διάνοιξη… Πηγή

