(Πηγή: www.voria.gr)
Κοσμοσυρροή επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις αγορές τής… τελευταίας στιγμής.
Παρά το τσουχτερό κρύο το κέντρο Θεσσαλονικείς και τουρίστες συνδυάζουν τη βόλτα με τα ψώνια, κυρίως ρούχα και παπούτσια. Σύμφωνα, πάντως, με τους εμπόρους, η κίνηση είναι αναντίστοιχα μεγαλύτερη σε σχέση με την κατανάλωση, καθώς ο περισσότερος κόσμος, όπως λένε, έκανε τις αγορές του τα Χριστούγεννα.
Την τιμητική τους έχουν, όπως κάθε χρόνο, τα ζαχαροπλαστεία, έξω από τα οποία σχηματίζονται ουρές για την προμήθεια της παραδοσιακής βασιλόπιτας και όχι μόνο.
Το σκηνικό συμπληρώνουν μουσικοί του δρόμου και μπάντες που περιδιαβαίνουν κεντρικούς δρόμους της πόλης, παίζοντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικα… Πηγή

