(Πηγή: www.enikos.gr)
Χονγκ Κονγκ: Καλωσόρισε τη νέα χρονιά χωρίς πυροτεχνήματα λόγω πένθους για την πολύνεκρη φωτιά στο Wang Fuk Court
Το Χονγκ Κονγκ καλωσόρισε το 2026 με μια διαφορετική ατμόσφαιρα από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τα παραδοσιακά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στον κόλπο Βικτόρια δεν πραγματοποιήθηκαν, μεταδίδει το Associated Press.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου, στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών Wang Fuk Court, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 161 ανθρώπους.
Οι συνήθεις εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων, που αποτελούν επί δεκαετίες κεντρικό στοιχείο των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά, το Κινεζικό Νέο Έτος και την Εθνική Επέτειο, συνήθως συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, μαζί με πλήθος τουριστών, στα… Πηγή

