Σύλληψη Μαδούρο: Γεωπολιτικός σεισμός και αβέβαιη επόμενη μέρα για τη Βενεζουέλα -O ρόλος του στρατού και της αντιπολίτευσης

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη και μεταφέρθηκε εκτός χώρας σηματοδοτεί μια δραματική κλιμάκωση στη μακρόχρονη αντιπαράθεση Ουάσιγκτον-Καράκας.

Ο Τραμπ δεν βρισκόταν στην αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου, αλλά στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, απ’ όπου προχώρησε στην ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αν και τα χερσαία πλήγματα θεωρούνταν εδώ και καιρό πιθανό ενδεχόμενο, η σύλληψη του Μαδούρο ανεβάζει τη σύγκρουση σε εντελώς νέο επίπεδο, με σοβαρό κίνδυνο γεωπολιτικών επιπτώσεων, σημειώνουν σε αναλύσεις τους το Sky News και το BBC.

Τους τελευταίους μήνες, το Πεντάγωνο είχε πλήξει δεκάδες σκάφη, αποδίδοντάς τα σε επιχειρήσεις κατά της διακίνησης ναρκωτικών,… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *