(Πηγή: www.zarpanews.gr)
«Οι διεθνείς ειδήσεις των ημερών είναι από μόνες τους η καλύτερη αιτιολογική έκθεση που θα μπορούσε να συνοδεύει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας», υποστήριξε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.
«Όσα θεωρούσαμε ως διεθνή τάξη πραγμάτων και διεθνή τάξη ασφάλειας βρίσκονται πλέον σε αμφισβήτηση αν όχι ήδη στον αέρα. Συμμαχίες κλονίζονται, παραδοσιακές σχέσεις αναθεωρούνται, συγκρούσεις του παρελθόντος κάνουν πάλι την εμφάνισή τους. Ξεσπούν πόλεμοι σε ένταση και μέγεθος που δεν είχαμε δει για δεκαετίες».
Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον κινδύνων όπου η λέξη «αναθεώρηση» κυριαρχεί, η ανάγκη προσαρμογών και αλλαγών στους μηχανισμούς άμυνας είναι δεδομένη, τόνισε ο κ…. Πηγή

