Φεστιβάλ Αδελαΐδας / Η ανάκληση πρόσκλησης σε Παλαιστίνια συγγραφέα, οι αντιδράσεις και η συγγνώμη

(Πηγή: tvxs.gr)

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την ακύρωση των εκδηλώσεων της φετινής Εβδομάδας Συγγραφέων της Αδελαΐδας, ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ της Αυστραλίας ζήτησε «συγγνώμη» από την Αυστραλοπαλαιστίνια συγγραφέα, Ράντα Άμπντελ Φάταχ, την πρόσκληση της οποίας είχε ανακαλέσει.

Η νέα οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ απέσυρε χθες την απόφασή της να ανακαλέσει την πρόσκληση της ακαδημαϊκού και συγγραφέα και την προσκάλεσε στη διοργάνωση του 2027. Επίσης της ζήτησε συγγνώμη «χωρίς επιφυλάξεις για τη βλάβη που της προκάλεσε η Adelaide Festival Corporation».

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ της Αδελαΐδας είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα την απόφασή της να ανακαλέσει την πρόσκληση της Άμπντελ Φάταχ… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *