(Πηγή: www.newsauto.gr)
Από τον Σεπτέμβριο αλλάζει ρυθμό ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας, με περισσότερα δρομολόγια, νέα τρένα και στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του σιδηροδρόμου.
Σημαντική αναβάθμιση ετοιμάζεται για τη γραμμή Αθήνα–Θεσσαλονίκη, καθώς από το φθινόπωρο προγραμματίζονται οκτώ καθημερινά ζευγάρια δρομολογίων με χρόνο ταξιδιού περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Το σχέδιο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ελληνικού σιδηροδρόμου, με παρεμβάσεις σε υποδομές, τροχαίο υλικό και λειτουργία.
Η συμφωνία με την Hellenic Train ανοίγει τον δρόμο για την έλευση 23 νέων τρένων τύπου Coradia Stream. Το πρώτο αναμένεται για δοκιμές στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ μέσα στην άνοιξη θα ακολουθήσουν ακόμη δύο…. Πηγή

