(Πηγή: tvxs.gr)
Στα δικαστήρια οδηγούνται εκ νέου κάτοικοι των Σταγιατών Μαγνησίας, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, σε υπόθεση που αφορά τη λειτουργία του παλιού σχολείου και του χώρου πολιτισμού–μουσείου κάτω από την πλατεία του χωριού.
Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι διώκονται επειδή ανέδειξαν τους συγκεκριμένους χώρους, λειτουργώντας τους ως πυρήνες πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνικής ζωής.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, ένας εκ των κατηγορουμένων (οι άλλοι δύο είναι η Μαρία Τεχνοπούλου και ο Κ. Φραγκουδάκης), οι χώροι αυτοί λειτούργησαν επί χρόνια με εκδηλώσεις, συζητήσεις, μουσικές βραδιές και τη συμμετοχή ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, συμβάλλοντας –όπως τονίζει– ακόμη και στην πληθυσμιακή ενίσχυση του… Πηγή

