Πόλεμος στη Μέση Ανατολή / Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην τιμή του πετρελαίου

(Πηγή: tvxs.gr)

Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, συνεδρίασε σήμερα ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών για να συζητήσει αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

Σε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου προχωρούν οι οκτώ χώρες-μέλη του OPEC+ (Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών), όπως ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής (1/3), σε μια κίνηση που έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τις διεθνείς αγορές ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι χώρες αποφάσισαν την ενίσχυση της παραγωγής κατά 206.000 βαρέλια ημερησίως. Οι μεγαλύτερες ποσότητες αναμένεται να προέλθουν από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρες που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *